Sunday, 12 August 2012

Lambang Kami! 'Bukan Star Of David'


Bismillahirrahmanirrahim..
Salam, di sini saya nak kongsikan sesuatu yang amat penting. Khas buat rakan-rakan seperjuangan seterusnya Muslimin muslimat yang dirahmati Allah.

Terdetik di hati nak menulis tentang tajuk ini apabila ramai yang salah anggap, yang mendakwa bahawa lambang kami, iaitu lambang Taqwa Pertahanan Diri dan Rawatan Islam (TAPEDIRI) adalah lambang Freemason atau dikenali sebagai "Star Of David". Di sini saya nak menyangkal sekerasnya dakwaan ini, bertujuan untuk mengelakkan fitnah dan berharap isu ini tidak dicetuskan lagi. Kat sini juga saya nak terangkan asal-usul yang dikatakan sebagai Star Of David ini. Kerna tidak mahu kita hanya menuduh tanpa pengetahuan. Ini sangat berbahaya.

Mula-mula sekali kita lihat perbezaan antara lambang "Star of David" dan Lambang TAPEDIRI
 
Inilah lambang kami. Ramai yang mendakwa, dan sampai sendiri di telinga saya bahawa 2 petak tersebut yang mempunyai 8 bucu itu adalah lambang Freemason atau "Star Of David". Memang pelik kan? Sebenarnya 2 petak itu bermaksud Al-Quran dan Sunnah. Banyak lagi lambang sebegini digunakan contoh seperti gambar di bawah:

1) Lambang Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)2) Lambang Sebuah Sekolah Menengah Agama

Dan Banyak Lagi. Namun tidak pula menjadi perbahasan atau dakwaan orang ramai.

Sebenarnya yang dikatakan Star Of David adalah Lambang yang mempunyai 6 bucu seperti ini:Atau:
lagi:Sekarang kita masuk pula di bahagian kedua, Apa pula yang dikatakan sebagai Star Of David dari mana sejarahnya..

Salah satu sumber yang memberitahu, Star Of David atau pun simbol berbucu enam milik orang Arab. Benarkah?? buktinya...

Simbol ini diperkenalkan oleh Pejuang Islam yang terkenal iaitu Sallehudin Al-Ayyubi. Kisahnya bermula apabila Sallehudin Al-Ayyubi berjaya mengalahkan Tentera Salib. Jadi beliau membawa dua mimbar dari Halab (Aleppo), Syria. Mimbar ini sebagai simbol bahawa Masjid Al-Aqsa berada dalam amanah Islam semula. Oleh itu, satu mimbar diletakkan di Masjid Aqsa, dan satu lagi di Masjid Al-Khalil (masjid dimakamkan Nabi Ibrahim)

Bukti: 1) Mimbar Al-Aqsa2) Tingkap Al-Aqsa

 

3) Dinding Al-Aqsa

Apakah maksud sebenar lambang ini? sebenarnya ia bermaksud Lambang Bangsa Arab Kan'an. Bangsa penduduk asal Tanah Palestin. Sallehuddin Al-Ayubi menggunakan simbol ini sebagai penghormatan kepada Bangsa Kan'an yang telah memeluk Islam.

Jadi apakah tujuan sebenar Israel menggunakan lambang ini?? Mudah sahaja, ianya bertujuan untuk memberitahu dunia bahawa dialah penduduk asal Palestin. Seperti Bangsa Kan'an.

 

Malangnya Lambang ini terus digunakan untuk memesongka pandangan kita.

Akhir kata dari saya, saya mengharap tulisan ini dapat membantu membuka minda kita. Segala teguran, perkongsian saya alu-alukan untuk kepentingan bersama. sesungguhnya yang baik itu dari Allah, yang buruk itu dari kelemahan diri saya sendiri Wallahua'lam..

sumber:
http://www.facebook.com/notes/anti-11-anti-illuminati-anti-freemason/bintang-bucu-6-israel-hak-milik-bangsa-arab-/199550690058733 

Ustaz Muhammad Abdullah. Tanyalah Ustaz TV 9

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...